Sosyal Medya

YaÅŸam

PizzaÂ’da domuz eti

İstanbul ve Ankara’nın gözde mekânlarından Num Num Restoran’da domuz eti skandalı.



Büyük alışveriÅŸ merkezlerinde ve sosyetenin demir attığı NiÅŸantaşı’nda ÅŸubeleri bulunan restoranda, pizzanın içerisine domuz eti konulduÄŸu ortaya çıktı. Mönülerinde domuz eti ibaresine yer vermeden satış yapan firmanın oyununu bir müÅŸterinin dikkati bozdu.  

Gazetemize konuÅŸan M.E isimli müÅŸteri, “Mönüden bir pizza seçip sipariÅŸ verdim. Gelen pizza içerisindeki etin rengi ve ÅŸekli dikkatimi çekti. Domuz eti olabileceÄŸi için yanımdakileri yememeleri hususunda uyarıp, personeli çağırdım. Garsona içindeki etin cinsini sorunca ÅŸok oldum. Büyük bir piÅŸkinlikle pizzanın domuz etinden yapıldığını söylediler. Nüfusunun yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede, domuz satıp, müÅŸteriye sattıkları ürünle ilgili bilgi verilmemesi büyük bir ahlaksızlıktır. Bununla ilgili hukuki giriÅŸimde bulunacağım” dedi.

NUM NUMP: BÄ°ZÄ° BÄ°LEN BÄ°LÄ°YOR

Olayın ÅŸoku ile karşı karşıya kaldığını belirten M.E, “Firma personeline, neden bu konuda hassas davranmayıp, bizi önceden uyarmıyorsunuz” ÅŸeklindeki sorusuna, personelden ‘bizi bilen biliyor’ cevabı aldığını söyledi. Bir daha Num Num’un önünden bile geçmek istemediÄŸini vurgulayan M.E, “Başımdan kaynar sular döküldü adeta, bizler ömrümüzce Müslümanca yaÅŸamak için mücadele ederken, bu insanların bu iÅŸleri gizli saklı yürütmesi, bizi zehirlemeye çalışmaları mantık dışı bir durum” diye konuÅŸtu. Öte yandan M.E, yaÅŸadığı maÄŸduriyet sonrası birçok Müslümanın aynı tuzaÄŸa düÅŸmemesi için firma hakkında suç duyurusunda bulunacağını bildirdi. 

“AFFEDERSÄ°NÄ°Z, BÄ°LEREK YAPMADIK!”

GörüÅŸtüÄŸümüz firma yetkilileri ise, sattıkları bazı pizzalarda domuz eti olduÄŸunu ancak müÅŸterinin bu yönde bilgilendirdiÄŸini iddia etti. Muhabirimizin, mönülerinde bu yönde uyarıcı bir ifade yer almadığını ortaya koyan fotoÄŸrafları göstermesi üzerine rezaleti kabul etmek zorunda kalan firma yetkilisi Nihal Üstündeniz, ‘affedersiniz atlanmış olabilir’ ÅŸeklinde konuÅŸmakla yetindi. Prosciutto’un domuz eti olduÄŸunu herkesin bildiÄŸini iddia eden Üstündenizsözlerini ÅŸöyle sürdürdü:“Prosciutto’nun bir domuz ürünü olduÄŸu biliniyor. O yüzden arkadaÅŸlarımız, demek ki bunun için yazmamışlar. Affedersiniz, atlanmış bir durum olabilir”. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.